Publicat la: 15.06.2017. 17:15 / 2.834 views

PRIMĂRIA, SOMATĂ SĂ RESPECTE LEGEA, ÎN PROBLEMA GRATUITĂŢII PERSOANELOR CU HANDICAP

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a transmis Primăriei să respecte legea în privinţa gratuităţii pe autobuze pentru persoanele cu handicap şi a însoţitorii acestora. Demersul a fost făcut după ce presa a sesizat că legitimaţiile speciale de călătorie gratuită nu mai sunt luate în seamă de Trans Bus. Societatea îi pune pe drumuri lunar pe beneficiari pentru a le acorda abonamente noi.

autobuz siteSituaţia, reflectată în premieră de Campus TV, a ajuns în atenţia autorităţilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Este vorba despre faptul că, deşi au legitimaţii speciale emise, potrivit legii, de D.G.A.S.P.C., asistenţii personali şi persoanele cu handicap sunt chemate să ridice, lunar, abonamente de la un punct de lucru Trans Bus, tichete în baza cărora să circule gratuit. Practic, legitimaţiile speciale nu le mai sunt recunoscute, contrar legii în vigoare.

În urma materielelor de presă, conducerea D.G.A.S.P.C. a decis să trimită o adresă către Primăria Buzău, prin care se solicită respectarea legii privind protecţia persoanelor cu handicap.

Responsabilii D.G.A..S.P.C susţin că persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora nu ar mai trebui să fie puşi pe drumuri, iar Trans Bus şi Direcţia de Asistenţă a Primăriei să ajungă la o soluţie pentru decontarea cheltuielilor, fără a afecta beneficiarii. 

Rămâne de văzut cum sau dacă autorităţile locale vor reacţiona la solicitarea D.G.A.S.P.C. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!