PRIMARI BĂGAŢI ÎN ŞEDINŢĂ DE EVALUARE, DUPĂ VIZITA PREMIERULUI DĂNCILĂ LA BUZĂU

PRIMARI BĂGAŢI ÎN ŞEDINŢĂ DE EVALUARE, DUPĂ VIZITA PREMIERULUI DĂNCILĂ LA BUZĂU

După vizita de lucru de ieri a premierului Viorica Dăncilă, primarii buzoieni din zonele afectate de calamităţi au fost chemaţi la şedinţe de evaluare. Asta după ce şefa Guvernului le-a solicitat autorităţilor judeţene întocmirea de urgenţă a unui raport cu fondurile necesare refacerii infrastructurii. Premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, la Buzău, că Guvernul va încerca să acopere toate pagubele produse de calamităţi.

chilii 2Încă din primele minute ale vizitei sale de la Chiliile, prim-ministrul Viorica Dăncilă le-a cerut autorităţilor buzoiene să evalueze imediat pagubele produse de furia naturii la nivelul întregului judeţ. După ce s-a interesat de situaţia de la Chiliile, unde trei sate sunt încă izolate, din cauza distrugerii unui drum comunal, premierul Dăncilă le-a dat o veste bună responsabililor de la Buzău: Guvernul este dispus să acopere mare parte din cheltuielile necesare refacerii infrastructurii afectate de viituri.

A fost şi motivul pentru care, astăzi, primarii din localităţile cu probleme au fost chemaţi la Casa Albă.

Calamităţile din ultima perioadă au produs pagube însemnate în aproape 30 de localităţi buzoiene.

În cazul în care sumele cerute nu pot fi alocate în totalitate din fondul de rezervă al Guvernului, se va apela la fondul european de solidaritate.

Un prim bilanţ la Buzău arată că au fost afectate 5 drumuri judeţene pe o lungime de 35 de kilometri. Probleme mai sunt la alţi 77 de kilometri de drumuri comunale, precum şi la 80 de rute săteşti, pe o distanţă totală de 94 de kilometri. Pe lista neagră se mai află 3 poduri, 8 podeţe, 3 punţi pietonale, 7 locuinţe, precum şi două sisteme de alimentare cu apă. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și