Colegiul Economic, festivitate de deschidere

Colegiul Economic, festivitate de deschidere

Elevii se reîntorc în bănci, dar nu se știe exact pentru cât timp și dacă nu vor fi din nou obligați să învețe online. Cu toții, elevi și profesori,  își doresc ca în acest an școlar să stea împreună cât mai mult timp. Din acest motiv, toate regulile sanitare și de distanțare fizică vor fi respectate fără niciun fel de rabat.

Noul an școlar 2021 – 2022 a debutat și la Buzău, iar la festivitățile de deschidere au participat fizic, atât elevii și profesorii, cât și părinții și rudele, care au avut acces în curtea Colegiului.

Toată lumea a purtat mască, chiar dacă festivitatea s-a desfășurat în aer liber.

Ca la fiecare început de nou an școlar, doamna profesoară Geta Burducea, noua directoare a Colegiului Economic, Școală Ambasador a Parlamentului European,  este la fel de emoționată ca și elevii din primul an.

Pentru ca totul să meargă bine și elevii să poată participa fizic la cursuri cât mai mult timp, Colegiul a fost pregătit ”ca la carte” și îndeplinește toate condițiile obligatorii impuse de pandemia de covid.

Elevii sunt și ei dornici să stea în bănci cât mai multă vreme și le urează noilor colegi să treacă cu bine peste emoțiile începutului lor ca elevi ai acestui titrat Colegiu buzoian care, anul trecut a avut o promovabilitate de 93% la Bac.

Pe lângă mândria și bucuria pe care le-au făcut copiii lor, admiși la unul dintre cele mai prestigioase Colegii buzoiene, părinții au și o oarecare temere pentru sănătatea acestora, dar cred în același timp că măsurile sanitare din școală vor fi eficiente.

Chiar dacă anul școlar a început cu prezența fizică a elevilor, bilanțul Covid este dublu față de anul trecut iar ministrul este oarecum pesimist în ceea ce privește continuarea cursurilor cu prezența fizică a elevilor.

Față de anul trecut, bilanțul Covid este dublu iar pe la jumătatea lunii octombrie se așteaptă ca rata de incidență să depășească 6 la mie, limita la care se trece online.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și