PRIMA ZI DE LUCRU, PRIMUL CONTROL. PREFECTUL, ÎN VIZITĂ LA MĂGURA, PE DN 10

PRIMA ZI DE LUCRU, PRIMUL CONTROL. PREFECTUL, ÎN VIZITĂ LA MĂGURA, PE DN 10

Astăzi s-a dat startul lucrărlor de consolidare şi refacere a drumului afectat de alunecări pe DN 10, la Măgura. La câteva ore de la deschiderea şantierului, în zonă a sosit prefectul Carmen Ichim. Şefa de la Casa Albă a dorit să verifice modul în care se lucrează şi a anunţat reprezentanţii firmei constructoare că va monitoriza, săptămânal, stadiul reabilitării.

lucrari magura 3Chiar din prima zi, constructorul a mobilizat mai multe autoutilaje pentru a grăbi lucrarea, atribuită fără licitaţie de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii, fiind o investiţie în regim de urgenţă. În primă fază, se fac foraje la zeci de metri adâncime, pentru a fi consolidat malul surpat.

Traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe un singur fir, de această dată controlat cu ajutorul semafoarelor.  

La câteva ore de la deschiderea şantierului, prefectul Carmen Ichim a sosit la faţa locului, pentru a discuta cu responsabilii de lucrări.

Lucrarea are ca termen de realizare 6 luni, însă constructorul a dat asigurări că reabilitarea zonei ar putea dura mai puţin, chiar să fie încheiată până de Sărbători.

Săptămânal, şefa de la Casa Albă va monitoriza stadiul lucrărilor de pe DN 10.

Intervenţia pentru consolidarea DN 10, în punctul Măgura, a fost cerută încă din luna martie, când Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a trimis o solicitare către Ministerului Transporturilor. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și