Publicat la: 29.05.2017. 18:26 / 1.495 views

PREŢUL GIGACALORIEI GENEREAZĂ DEBRANŞĂRI. ”ACEST PREŢ ESTE VALABIL PÂNĂ LA TOAMNĂ”

Consilierii locali au aprobat tariful pentru energia termică furnizată de RAM. Acesta va fi de 230 de lei pentru gigacalorie dar nu poate fi garantat decât până la toamnă. Ritmul debranşărilor de la sistemul de încălzire centralizată a crescut, în medie, până la 6 sau 8 pe zi.

debransare siteConsilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind modificarea preţului local la facturare a energiei termice livrată populaţiei prin sistemul centralizat.

După ce, luna trecută, preţul fusese stabilit la 280 de lei pe gigacalorie, la şedinţa trecută a CLM el a scăzut la 230.

Cum era şi normal, unii dintre consilierii din opoziţie consideră că preţul a fost stabilit artificial, fără un studiu de impact asupra populaţiei.

Pe de altă parte, creşterea preţului pentru gigacalorie era o cerinţă obiectivă după ce, timp de 10 ani, acesta a fost îngheţat artificial iar Municipalitatea a suportat o subvenţie prea mare.

Preţul de facturare aprobat în şedinţa de vineri ar putea rămâne neschimbat doar până la toamnă. Primarul recunoaşte că nu poate şti dacă acesta va creşte sau nu pe timpul iernii.

Regia Autonomă  Municipală, spre deosebire de alte astfel de societăţi din ţară, este este un agent viabil, cu condiţia să-şi păstreze un număr suficient de utilizatori.

Instabilitatea şi preţul vehiculat anterior de 280 de lei pe gigacalorie au crescut ritmul debranşărilor în acest an.

Dacă preţul recent stabilit de 230 de lei pentru o gigacalorie va rămâne valabil, pentru perioada de iarnă, pentru un apartament de două camere se va plăti cu 60 de lei mai mult. (Corneliu Floriceanu)

 

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!