(VIDEO) Președintele USR, Cătălin Drulă, în vizită la Buzău. Vezi aici conferința de presă!

(VIDEO) Președintele USR, Cătălin Drulă, în vizită la Buzău. Vezi aici conferința de presă!

Astăzi, președintele USR, Cătălin Drulă, a fost prezent la Buzău. Fostul ministrul al Transporturilor a apreciat că filiala locală a devenit mai activă, remarcând campania USR Buzău prin care se strâng semnături de la cetățeni, în vederea reducerii prețului la apă potabilă.

Liderul USR Buzău a organizat o conferință de presă, alături de președintele filialei județene, fostul prefect Silviu Iordache, și șeful organizației municipale a USR Buzău, Florin Drăgulin. Responsabilii de la nivelul formațiunii locale au fost lăduați pentru inițiativa de a lansa o campanie de strângere de semnături cu scopul final de a determina Compania de Apă să reducă prețurile la apă potabilă și canalizare.

Fost ministru al Transporturilor în Guvernul Cîțu, Cătălin Drulă a mai ținut să comenteze despre recentele incidente din Parlament în care au fost implicați aleși și simpatizanți de la AUR. 

Silviu Iordache, președinte USR Buzău – „Cu astfel de aleși locali nu vom reuși niciodată sa dezvoltam Buzăul”

În ciuda dezinteresului politicienilor pentru comunitate, Buzăul a avut oportunitatea și norocul ca o mână de oameni inimoși și iubitori de natură să se îndrăgostească de aceste meleaguri și prin ambiția lor să pună județul nostru pe harta internațională a patrimoniului UNESCO.

Dar, ca să ajungi până la obiectivele turistice din Geoparcul Ținutul Buzăului trebuie să mergi pe drumuri județene fără asfalt și pline de gropi, iar asta pentru că la Consiliul Județean avem un Președinte încremenit într-un dolce far niente.

Pe de alta parte în Municipiul Buzău avem un primar care distruge infrastructura orașului precum un tanc rusesc, fără sa-i pese sau să tină cont de nevoile reale ale buzoienilor.

Am prezentat public zilele trecute un exemplu de primar PNL de la Calvini care a creat un dezastru ecologic in albia râului Bâsca.  Ales de comunitate ca sa rezolve probleme, acesta a decis sa gestioneze problema gunoiului menajer aruncându-l  in albia râului Bâsca Chiojdului. Desigur, probabil ca s-a gândit ca daca îl arde si apoi îl îngroapă, asta va rezolva problema.

400.000 de lei, atât a dat primarul din comuna Calvini pe camere video, pe care sa le oprească in fiecare miercuri, atunci când mașinile primăriei transporta gunoiul de la cetățeni în albia râului.

Florin Drăgulin, lider organizația municipală USR Buzău – „Ca si in cazul pensiilor, și în cadrul Companiei de Apă Buzău există speciali”

Din 2016, de la înlăturarea vechii conduceri, când ni s-a promis reducerea tarifului,  si până astăzi, costul apei a crescut an de an fără a fi vorba de vreo cofinanțare a vreunui proiect European ci mai degrabă este vorba despre o modalitate discretă și eficientă de a băga mâna în buzunarele buzoienilor pentru a facilita o viată luxoasa pentru o parte dintre angajații Companiei de Apă și nu numai.

Ca si in cazul pensiilor, si in cadrul CA Buzau exista speciali ce beneficiază de salarii preferențiale necorelate cu volumul real de munca. În timp ce salariul directorului CA îl depășește cu mult pe cel al președintelui României și ajunge la peste 17000 lei pe luna, salariul unui instalator, ce duce cu adevărat greul, nu depășește 2000 lei lunar.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și