Publicat la: 02.07.2018. 18:29 / 927 views

PREMIERUL DĂNCILĂ, CU ELICOPTERUL LA CHILIILE, ALĂTURI DE MINISTRUL DE INTERNE ŞI AL AGRICULTURII

În turul său prin ţară, în zonele afectate grav de calamităţile din ultima perioadă, premierul Viorica Dăncilă a poposit şi în judeţul Buzău, în comuna Chiliile. Aici, aproape 400 de localnici din trei sate sunt izolaţi, după ce drumul comunal de acces a fost distrus de viitură. Viorica Dăncilă a fost însoţită de ministrul de Interne, Carmen Dan, şi de ministrul Agriculturii, Petre Daea. Delegaţia guvernamentală a sosit cu elicopterul.

chilii 4 inundatii oficialitati. SITE.pg

Imediat după ce a coborât din elicopter, premierul Viorica Dăncilă s-a intersat de stadiul intervenţiei la drumul comunal afectat de viituri, situaţie care a condus la izolarea a trei sate.  

Şefa Executivului le-a cerut autorităţilor locale să întocmească de urgenţă tot necesarul pentru alocarea de bani din fondul de rezervă al Guvernului.

La rândul său, ministrul de Interne a vorbit despre importanţa unei intervenţii imediate din partea tuturor structurilor de forţă, pentru protejarea populaţiei. Carmen Dan a precizat că trebuie să existe o colaborare permanentă între toate autorităţile implicate în situaţii de urgenţă.

La finalul vizitei, premierul Viorica Dăncilă a explicat şi motivele pentru care a făcut acest tur în zonele calamitate.

În urma vizitei de rang înalt guvernamental, au rămas sutele de oameni care aşteaptă neputincioşi să li se refacă drumul. Unii dintre ei, în putere, coboară din sat pentru a cumpăra cele necesare în ogradă. 

Autorităţile estimează că drumul ar putea fi practicabil în trei zile. Mai multe autoutilaje şi basculante au fost mobilizate la faţa locului şi se lucrează încontinuu pentru rezolvarea problemei.

De altfel, viitura de pe pârâul Sărăţel a produs pagube şi la alte căi de acces, podeţuri sau punţi pietonale. Pentru refacerea infrastructurii s-a apelat la contractarea unei societăţi de construcţii, în regim de urgenţă, fără licitaţie, în zonă fiind mobilizate utilaje şi forţă de muncă din Galaţi. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!