Premieră pe ”1 Decembrie 1918”. Canal colector pentru apele pluviale

Premieră pe ”1 Decembrie 1918”. Canal colector pentru apele pluviale

Lucrările de reabilitare pentru bulevardul Republicii sunt în plină desfășurare. După încheierea intervențiilor Companiei de Apă la rețeaua de apă de pe 1 Decembrie 1918, și acest bulevard va intra în lucru. Aici va fi construit și un canal colector pentru apele pluviale.

Anul trecut, Primăria a scos la licitație un proiect mare de reabilitare a străzilor Iazul Morilor, Republicii și 1 Decembrie 1918.

Drumarii sunt acum la etapa de săpături la o adâncime de 70 de centimetri, apoi balastare și compactare, precum și la refacerea branșamentelor de canalizare, acolo unde sunt probleme.

Edilii luaseră în calcul și construirea pe bulevardele Republicii și 1 Decembrie 1918, în premieră la Buzău, a unor canale colectoare pentru apele pluviale, separate de cele de canalizare.

Numai că, soluția nu va putea fi aplicată decât pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, unde apa pluvială va putea fi folosită pentru irigarea spațiilor verzi de la blocuri.

Lucrările la cele două artere importante ale Buzăului vor continua anul acesta, atâta timp cât condițiile meteo o vor permite și, după Sărbătorile de Iarnă, vor putea fi reluate.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și