Prefectul cere filmarea ședințelor de consiliu. Ministerul Afacerilor Interne spune că măsura se suspendă

Prefectul cere filmarea ședințelor de consiliu. Ministerul Afacerilor Interne spune că măsura se suspendă

Primăriile din judeţul Buzău au primit o circulară de la Prefectură din care au aflat că trebuie să ia urgent măsuri pentru a transmite în direct şedinţele de consiliu local. Li se recomandă, printre altele, utilizarea aplicaţiilor de social media, de tipul Facebook, pentru a fi uşor accesibile de către persoanele interesate. Întâmplător sau nu, și alte primării din țară au primit astfel de documeNte, însă Corpul Profesional al Secretarilor Generali ai Comunelor din România a obținut o suspendare a acestor măsuri.

Dispoziţia este dată, în conformitate cu reglementările legale prin care primăriile sunt obligate să asigure funcţionalitatea paginilor oficiale de internet şi să transmită live dezbaterile din consiliul local. În documentul transmis de Prefectura Buzău în teritoriu se precizează că primarii şi secretarii generali sunt responsabili cu implementarea cât mai urgentă a noilor măsuri de transmitere live a şedinţelor de consiliu local.

O astfel de circulară a fost transmisă și altor primării din țară de către prefecții județelor din care fac parte. De exemplu, prefectul județului Maramureș a transmis-o la 20 iulie, iar președintele Corpului Profesional al Secretarilor Generali ai Comunelor din România a transmis-o mai departe Ministerului Afacerilor Interne cu mențiunea că nu este respectată colaborarea instituțională dintre autoritățile publice locale și instituția prefectului.

 Irina Alexe, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, coordonator al activității instituțiilor prefectului, a răspuns sesizării formulate de Corpul Profesional al Secretarilor Generali ai Comunelor din România prin adresa numărul 22.241. Din document reiese că s-a revenit asupra celor transmise de prefectul județului Maramureș, în sensul suspendării măsurilor dispuse până la noi clerificări.

Rămâne de văzut dacă Prefectura Buzău va ține cont de cele transmise de reprezentanții Ministerul Afacerilor Interne.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și