POTOPUL DE IERI A INUNDAT ORAŞUL. MULTE STRĂZI AU DEVENIT IMPRACTICABILE

POTOPUL DE IERI A INUNDAT ORAŞUL. MULTE STRĂZI AU DEVENIT IMPRACTICABILE

Mai multe străzi şi gospodării din Buzău au fost inundate, ieri după-amiaza, de o ploaie torenţială care a durat aproape o oră. Inundaţiile au creat probleme la periferie, în cartierul Micro 3, dar şi pe strada Chiristigii, acolo unde îşi au sediul Poliţia şi Şcoala nr. 11.Tot din cauza ploii, podul de tuburi ce face legătura între Buzău şi Vadu Paşii a fost dărâmat.

inundatie siteStrada Chiristigii a fost aproape impracticabilă, ieri, din cauza acumulării de apă, care pe alocuri depăşea 30 de cm. Mai mulţi şoferi au avut nevoie de ajutor ca să-şi împingă maşinile rămase în mijlocul apei.

Potopul abătut asupra oraşului i-a surprins şi pe trecători, mulţi dintre ei nebănuind că se vor confrunta cu o asemenea situaţie. Chiar şi umbrelele din dotarea celor mai precauţi dintre buzoieni au fost de prisos, din cauza intensităţii cu care cădea ploaia. Încălţămintea a devenit inutilă, aşa că mulţi buzoieni au preferat să meargă desculţi prin apa de 30 de cm.

Din cauza precipitaţiilor abudente, a fost grav afectat şi podul de tuburi care face legătura între Buzău şi Vadu Paşii. Azi dimineaţă, autorităţile lucrau, deja, la repararea acestuia.

Pompierii au intervenit cu 14 motopompe pentru a scoate apa din mai multe gospodării de la periferie. De asemenea, un şofer a cerut ajutor, după ce a rămas cu autoturismul sub un pod. În urma potopului de ieri, au fost inundate două locuinte, 13 curţi, 15 beciuri şi subsoluri şi un pasaj rutier. (Andrei Solomon)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și