POLIŢIŞTII LOCALI REVIN ÎN ŞCOLI. TOMA ”ESTE O SOLUŢIE TEMPORARĂ”

POLIŢIŞTII LOCALI REVIN ÎN ŞCOLI. TOMA ”ESTE O SOLUŢIE TEMPORARĂ”

Astăzi, în şedinţa de Consiliu Local Municipal, primarul Constantin Toma a anunţat că de la 1 ianuarie poliţistii locali revin în şcoli, iar serviciile lor vor fi prestate cu titlu gratuit pentru unităţile de învăţământ. Decizia a fost luată pentru perioada derulării proceselor, şi este una temporară a anunţat primarul Toma. Consilierii din Opoziţie nu au pierdut şansa de a-i reproşa edilului şef că a cheltuit inutil banii pe firmele de pază, pentru că aşa trebuia procedat de la început.

politia localaLa finalul anului vor expira contractele semnate între şcoli şi firmele de pază, iar de la 1 ianuarie, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat astăzi, poliţiştii locali vor reveni în şcoli. Prestaţia lor va fi cu titlu gratuit, aşa cum s-a procedat în Sectorul 4 din Bucureşti.

Primarul Toma a explicat şi în cadrul şedinţei că decizia este una temporară, deoarece Curtea de Conturi îi obligă să păstreze doar posturile de poliţişti prevăzute de lege. Cu toate acestea, reprezentanţii Opoziţiei au taxat decizia reproşându-i edilului şef cheltuielile initile cu firmele de pază.

În anul 2016, primarul Constantin Toma a decis să renunţe la serviciile de pază ale poliţiştilor locali la şcoli, iar unităţile de învăţământ au semnat contracte cu firme de pază. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și