„Polițist pentru o zi”, la Școala Merei

„Polițist pentru o zi”, la Școala Merei

Ieri, în ajunul Zilei Mondiale a Educației, poliţiştii au ales să finalizeze proiectul „Poliţist pentru o zi” de la Școala Gimnazială din Merei. Au fost mai multe ore de distracție și activități antrenante pentru zeci de elevi.

Proiectul “Polițist pentru o zi” de la Școala Gimnazială Merei a fost demarat în luna sepembrie, când poliţiştii au lansat un concurs de desen şi compuneri literare, prin care elevii au ilustrat proiecția lor despre ceea ce înseamnă să fii polițist. În competiție s-au înscris 47 de elevi din clasele primare. Proiectul s-a încheiat ieri, cu o întâlnire pe terenul de sport din Sărata Monteoru.

Oamenii în uniforme le-au făcut o surpriză și le-au pregătit o adevărată desfășurare de forțe: poliţişti din diverse specializări, câini de urmă/însoţire/utilitari, laborator criminalistic și mai multe autospeciale.

Totodată, în baza unui parteneriat cu vechime, la activitate i-au însoțit pe polițiști și reprezentanţi din cadrul Muzeului Judeţean Buzău, care i-au încântat pe cei mici cu muzeul mobil.

Copii au descoprit tehnica amprentării prin utilizarea pulberei speciale pe propriile degete, au putut observa din interior autospecialele şi tehnica din dotare.

De asemenea, elevii au privit cu emoţie simulări ale unor intervenţii desfăşurate de către luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi au fost impresionaţi de modul de intervenţie a celor din cadrul Grupei Canine.

La finalul activităţii elevii au fost premiați cu diplome, tricouri cu sigla proiectului, precum şi rechizite şcolare. 

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Fundaţiei “Amprenta” şi Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual Buzău.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Cultura

Ministrul Romașcanu: "Nu sunteți invizibili"

17.01.22 15:30 Ultima modificare 17.01.22 17:19

Ministrul Culturii, senatorul buzoian Lucian Romașcanu, a transmis astăzi un mesaj către artiști, ținând să menționeze câteva dintre punctele realizate până acum, din programul de…