PODUL DE LA VADU PAŞII MAI ÎNTÂRZIE. MAI TREBUIE UN AVIZ DE LA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR

PODUL DE LA VADU PAŞII MAI ÎNTÂRZIE. MAI TREBUIE UN AVIZ DE LA MINISTERULUI TRANSPORTURILOR

În urmă cu putin timp, preşedintele Consiliului Judeţean anunţa cu bucurie că s-au demarat lucrările la podul Vadu Paşii, chiar s-au alocat fonduri pentru ca firma ce se ocupă de realizarea pieselor necesare, să cumpere material. Din păcate, însă, lucrările s-au oprit din cauza Ministerului Transporturilor. Mai exact, Consiliul Judeţean trebuie să obţină un aviz de la entitatea amintită, însă acest aviz nu va fi eliberat până când nu va fi făcut un studiu de impact.

pod vadu pasii 4Reabilitarea podului construit de Anghel Saligny peste râul Buzău, în dreptul comunei Vadu Paşii, se loveşte de un nou obstacol apărut din senin. Consiliul Judeţean Buzău şi primăria din localitate încearcă acum să obţină un aviz de construcţie cerut de CFR şi impus de Ministerul Transporturilor. Căile Ferate Române refuză să elibereze avizul de construcţie, până când nu va fi efectuat un studiu de impact, motivând că lucrările la podul rutier ar putea afecta podul de cale ferată care leagă Muntenia de Moldova.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Buzău au făcut demersuri pentru avizul cerut de CFR şi spun că în câteva zile va fi soluţionată şi această ultimă problemă. În aceste condiţii, lucrările vor întârzia, însă nu vor depăşi termenul de predare a lucrării, adică anul 2019, a dat asigurări preşedintele CJ Buzău.

Costurile pentru reabilitarea podului sunt estimate la 10 milioane de euro. Lucrările vor permite reluarea traficului pe podul de la Vadu Paşii a tuturor categoriilor de vehicule, în prezent obiectivul putând fi traversat doar de către pietoni. Conceput de inginerul constructor Anghel Saligny, podul de la Vadu Paşii a deservit circulaţia rutieră din anul 1949 şi pînă în primăvara anului 2005, atunci când a fost închis din motive de siguranţă a circulaţiei. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și