Publicat la: 14.04.2017. 18:21 / 3.311 views

POD PESTE CÂLNĂU. LOCUITORII DIN VADU PAŞII VOR SCURTA DRUMUL CĂTRE BUZĂU

Reabilitarea podului istoric dintre Vadu Paşii şi municipiul Buzău trenează de ani de zile. Cei peste nouă mii de locuitori ai comunei sunt obligaţi să facă un ocol mare pentru a ajunge în oraş. Din acest motiv, Primăria a depus un proiect de finanţare pentru construirea unui nou pod, aproape de Mărăcineni, peste pârâul Câlnău.

pod tuburiComuna Vadu Paşii este cea mai mare de pe teritoriul judeţului Buzău şi are 9350 de locuitori, aşezaţi în şase sate, răspândite pe o suprafaţă apreciabilă.

Mulţi dintre aceştia lucrează la oraş sau au copii care studiază în şcolile din municipiu.

Pentru că podul istoric de peste râul Buzău este închis circulaţiei rutiere de mulţi ani, locuitorii comunei sunt obligaţi să ocolească mulţi kilometri pentru a ajunge în oraş.

Din acest motiv, a fost înaintat spre finanţare un proiect pentru construirea unui pod nou, care va scurta distanţele semnificativ.

 Noul pod urmează să fie construit peste pârâul Câlnău, în apropierea podului de peste râul Buzău, care face legătura între Mărăcineni şi municipiul de reşedinţă a judeţului.

În prezent, cei care circulă prin zonă au două posibilităţi.

Pietonii traversează apa pe o punte suspendată iar autovehiculele pe un pod construit din tuburi, care, în perioadele foarte ploioase este rupt în mod frecvent de apele învolburate.

Cu un milion de euro va putea fi construit un pod modern care va asigura neîntrerupt circulaţia rutieră şi pe cea pietonală.

Până când va fi reabilitat şi podul istoric, probabil că cei mai mulţi locuitori ai comunei vor prefera să ajungă la Buzău peste podul cel nou, care va traversa Câlnăul. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!