Pod nou peste râul Buzău, la Mărăcineni. Autoritățile județene anunță că proiectul va demara în 2024

Pod nou peste râul Buzău, la Mărăcineni. Autoritățile județene anunță că proiectul va demara în 2024

Prezenți la recepția lucrărilor de reabilitare a DJ 203 K Mărăcineni – Podu Muncii, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, și Constantin Dumitru, primarul comunei Mărăcineni, au anunțat că au pus bazele unui parteneriat care prevede construirea unui nou pod peste râul Buzău, în amonte de actualul pod. 

Investiția va fi derulată în comun de Consiliul Județean Buzău și Primăria comunei Mărăcineni.

Obiectivul ar urma să fie construit pe locul celor două foste poduri de pontoane, amenajate temporar de către geniștii militari după inundaţiile din 2005, când o parte din podul vechi a fost distrus de viitură.

În acest proiect ar putea fi implicată și Primăria Buzău, pentru realizarea căii de legătură între pod și șoseaua de centură.

Petre Emanoil Neagu consideră că un al doilea pod peste râul Buzău este oportun, deoarece ar fluidiza traficul rutier atât pe drumul județean 203K, cât și pe DN2 E85, la intrarea în municipiul Buzău, dinspre actualul pod de la Mărăcineni.

Potrivit unui studiu al Primăriei Mărăcineni, din comunele de pe Valea Slănicului ajung zilnic, în municipiul Buzău, aproximativ 17.000 de autovehicule.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și