„Pionieratul” Prefectului a început la Muzeu. Acolo a primit cravata roșie

„Pionieratul” Prefectului a început la Muzeu. Acolo a primit cravata roșie

Prefectul Buzăului și-a amintit cu emoție cum a primit cravata de pionier. Evenimentul a avut loc cu mulți ani în urmă, chiar în sala în care, acum, a fost vernisată o expoziție despre trecutul și prezentul Buzăului. Vizitatorii se pot întâlni și ei cu astfel de emoții, atunci când vor vizita expoziția și vor redescoperi amintiri pe care le credeau pierdute.

Conform ”dezvăluirilor” făcute de Prefectul Buzăului, Daniel Marian Țiclea, s-ar putea spune că începutul carierei sale politice a debutat la Muzeul Județean, chiar în sala unde a fost vernisată  expoziția ” Istoria modernă și contemporană a Buzăului”

Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, care, probabil, a primit, la rândul său cravata și insigna de pionier al Republicii Socialiste România, a punctat și unele ”amănunte esențiale”.

Cariera politică a celor doi nu a continuat conform planificărilor Uniunii Tineretului Comunist sau ale Partidului Unic din acea ”epocă de aur” care, din fericire, s-a dus pe apa sâmbetei, ci a continut pe un făgaș nou.

Expoziția de la Muzeul Județean, nu numai că oferă vizitatorilor informații despre trecutul și prezentul orașului în care trăiesc, ci stârnește și amintiri și emoții din copilăria și tinerețea celor care au trecut și prin perioada comunistă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și