Publicat la: 12.07.2017. 17:59 / 748 views

PIETONI PE CALEA FERATĂ. PASARELA CFR A DEVENIT INUTILĂ

Poate din cauza stării de degradare a pasarelei CFR, sau poate din cauza numărului mare de trepte, zeci de buzoieni se aventurează, zilnic, pe calea ferată. Pasajul suprateran care face legătura între Cartierul Poştă şi strada 1 Decembrie este folosit numai de copii, pe post de loc de joacă. Grăbiţi şi neglijenţi, cei mai mulţi pietoni preferă să se aventureze şi să traverseze peste linia ferată.

pasarela batranaCei mai mulţi dintre pietonii surprinşi că folosesc linia ferată pe post de zebră au motivat starea precară de sănătate sau comoditatea. Cei nevoiţi să traverseze aleg să o facă direct printre şinele de tren, în ciuda riscului de a fi accidentaţi.  Majoritatea celor intervievaţi au declarat că sunt conştienţi de riscurile la care se expun şi totuşi evită pasajul pietonal. În mai puţin de 30 de minute, peste 20 de buzoieni au încălcat legea, traversând peste şinele de tren, în detrimentul pasarelei pietonale.

Sunt şi cazuri în care se evită pasarela din simplă comoditate. Ce-i drept, nici scările ciobite nu îmbie la o traversare corectă.  Pasajul suprateran nu arată deloc bine, dar este în mod cert mai sigur decât şinele de tren.

Numai de la începutul anului, pe raza judeţului au fost înregistrate nouăsprezece decese cauzate de accidente feroviare. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!