Publicat la: 20.06.2019. 18:16 / 373 views

PETRE EMANOIL NEAGU, VIZITĂ ÎN RUSIA. A ADUS O LISTĂ CU SOLDAŢII CĂZUŢI LA DATORIE DEPARTE DE CASĂ

O delegaţie buzoiană, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean Petre Emanoil Neagu, din care au făcut parte şi artiştii Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, a fost prezentă recent în Raionul Sobinka, Regiunea Vladimir, Rusia, cu ocazia aniversării a 80 de ani de la fondarea oraşului Sobinka şi a 75 de ani de la crearea Regiunii Vladimir. În cadrul acestei vizite oficiale, Petre Emanoil Neagu a depus flori la monumentul din localitatea Suzdal, în memoria militarilor români căzuţi la datorie departe de ţară şi a vizitat lagărul unde au fost ţinuţi prizonieri de război, 108 români.

rusia siteArtiştii Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău au reprezentat cu onoare judeţul nostru şi au fost apreciaţi de toţi cei din ţările prezente la aniversarea a 80 de ani de la fondarea oraşului Sobinka şi a 75 de ani de la crearea Regiunii Vladimir. Preşedintele Petre Emanoil Neagu s-a declarat impresionat de primirea de care s-a bucurat din partea oficialilor ruşi dar şi de faptul că aceştia s-au preocupat de ridicarea unui monument în memoria militarilor români căzuţi la datorie departe de ţară.

Preşedintele Neagu a cerut şi i s-a şi oferit lista cu numele soldaţilor români căzuţi la datorie şi înmormântaţi în oraşul Sobinka. Acum urmează să traducă numele şi să stabilească dacă printre ei s-au aflat şi soldaţi din zona Buzăului.

La întâlnire au mai fost prezenţi preşedintele raionului Dubăsari, din Republica Moldova, precum şi preşedintele raionului SobinKa, regiunea Vladimir din Rusia. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!