Peste 500 de cazuri noi, într-o zi!

Peste 500 de cazuri noi, într-o zi!

Astăzi, autoritățile din sănătate au anunțat cel mai mare număr de noi îmbolnăviri de la începutul pandemiei. Au fost confirmate peste 500 de cazuri noi de COVID.

Județul Buzău este la un pas de pragul de 20.000 de îmbolnăviri de COVID înregistrate de la începutul pandemiei. Astăzi, a fost atins recordul absolut al numărului de cazuri noi. Potrivit Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore au fost raportate 505 îmbolnăviri și trei reinfectăru cu coronavirus.

În privința deceselor, se știe deja că, zilele trecute, s-a depășit pragul de 600 de cazuri.

În momentul de față, rata de infectare la nivelul județului Buzău este de aproape 8 cazuri de COVID la mia de locuitori, cu peste 3500 de îmbolnăviri confirmate în ultimele două săptămâni.

O singură comună din județul Buzău, Murgești, nu are cazuri active de coronavirus. Pe de altă parte, snt înregistrate rate mari de infectare în comunele Săpoca (peste 17 cazuri de COVID la mia de locuitori), Unguriu (peste 15) și Rușețu (peste 14). În municipiul Buzău, rata de infectare a depășit 13 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. 

Între timp, încă un spital din județ s-a transformat în unitate suport de COVID. Ieri, autoritățile buzoiene din sănătate au primit undă verde pentru internarea de pacienți cu coronavirus în Spitalul de Boli Cronice din Smeeni. 35 de paturi sunt disponibile aici, unde unitatea sanitară deține și o rețea funcțională de oxigen. Responsabilii de la DSP așteaptă aprobarea și pentru transformarea Spitalului CFR în unitate în care să fie tratați pacienți infectați cu COVID.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Cultura

‘’Măi române, românaș’’

26.11.21 19:45 Ultima modificare 26.11.21 19:10

‘’Ceata lui Ioniță’’ ne dăruiește un spectacol inedit de Ziua Națională! Diana Ioniță a pregătit alături de elevii ei o surpriză pentru a ne aduce…