Peste 120 de buzoieni, infectați cu HIV. Cei mai mulți sunt bărbați iar printre infectați sunt și copii

Peste 120 de buzoieni, infectați cu HIV. Cei mai mulți sunt bărbați iar printre infectați sunt și copii

Infecția cu HIV ramâne o problemă majoră de sănătate publică, la nivel mondial iar România nu face excepție! Sunt diagnosticați aproximativ 8.000 de pacienți cu HIV. La nivelul judeţului Buzău, sunt înregistraţi 121 de pacienţi infectați cu acest virus. Pacienții au vârste cuprinse între 1 şi 60 de ani.

Potrivit medicului Bogdan Micu, șeful Secției Boli Infecțioase a Spitalului Județean Buzău, cei mai mulţi dintre pacienţii înregistraţi cu virusul HIV sunt bărbaţi iar procentul de repartiţie urban/rural este egal.

Ținând cont că nu există vaccin împotriva virusului HIV, medicii specialiști atrag atenţia că prevenţia reprezintă punctul de pornire prin care se poate scădea numărul de infectări.

Medicaţia este gratuită pentru pacienții diagnosticați cu HIV, în cadrul Programului Naţional HIV, fiind decontată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

În județul Buzău, testarea gratuită pentru HIV se face la sediul Direcției de Sănătate Publică, din municipiul Buzău, la camera 7, nefiind necesară programarea.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și