Publicat la: 31.01.2017. 18:58 / 2.043 views

PESTE 1.000 DE DOSARE PE FIECARE JUDECĂTOR. ACTIVITATE EFICIENTĂ ÎN 2016, LA JUDECĂTORIA BUZĂU

Numărul proceselor aflate pe rolul Judecătoriei Buzău a scăzut anul trecut. Cu toate acestea, încărcătura pe fiecare magistrat a rămas la un nivel ridicat. Fiecare judecător a avut de soluţionat, în medie, peste 1.000 de cauze. Pentru activitatea din 2016, instanţa buzoiană a primit calificativul „eficient.”

judecatorie 2Responsabilii Judecătoriei Buzău au făcut bilanţul pe anul 2016. Din centralizarea datelor a reieşit că magistraţii au avut de soluţionat peste 24.000 de dosare, cele mai multe pe latura civilă. Conducerea instituţiei constată o scădere a numărului de cauze faţă de cele înregistrate în 2015.

Chiar dacă au avut în sarcină mai puţine dosare, magistraţii s-au confruntat cu o încărcătură ridicată raportată la numărul de judecători care au activat anul trecut.

Judecătoria Buzău a soluţionat aproape 20.000 de dosare în 2016. Puţine dintre acestea au fost atacate, iar instanţele superioare au desfiinţat sau casat sentinţele   într-un procent foarte scăzut.

Pentru evaluarea activităţii instanţei pe o perioadă de un an sunt luate în calcul 5 indicatori: rata de soluţionare, vechimea dosarelor, ponderea cauzelor închise, durata medie de soluţionare şi documentele redactate peste termen. Potrivit acestor criterii, Judecătoria Buzău are calificativul „eficient.” (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!