Publicat la: 08.04.2019. 21:46 / 692 views

PESTE 1.000 DE COPII , ÎN SALA SPORTURILOR. „ÎMPREUNA SUNTEM FOTBAL ÎN GRĂDINIȚE”, PROIECT DERULAT DE FRF

FRF, in parteneriat cu municipalitatea buzoiana si Inspectoratul Scolar Judetean au prezentat Sambata initiativa dedicata prescolarilor, intitulata „Impreuna suntem fotbal in gradinite”. Peste 1000 de copii au fost initiati in tainele sportului cu balonul rotund de foste glorii ale fotbalului romanesc, precum Miodrag Belodedici, Jean Vladoiu si Lucian Sanmartean.

sala copii 6  sala copii 4

Prezență masivă, sîmbătă, în Sala Sporturilor Romeo Iamandi, deși nu era programat niciun meci al echipelor de handbal locale. Peste 1000 de copii, încurajați de alte mii de părinți, din tribune, au bătut mingea timp de cîteva ore, pe parchetul sălii.

Pentru unii dintre prichindei a fost primul contact cu fotbalul, astfel că micii diletanți au avut profesori cu ștaif. La acțiune au participat foste glorii ale fotbalului românesc, precum Miodrag Belodedici, Jean Vlădoiu și Lucian Sînmărtean. Scopul proiectului derulat la Buzău este inițierea copiilor în fotbal, de la o vîrstă cît mai fragedă.

sala copii 5  sala copii 4

Împreuna Suntem fotbal în grădinițe”, proiect testat pentru prima dată la Iași, anul trecut, este derulat în parteneriat cu autoritățile locale buzoiene și va fi continuat prin implementarea în orarul preșcolarilor a unei ore de sport pe săptămînă.

În acest context, FRF oferă asistență  grădinițelor care vor să aducă fotbalul în viața copiilor, cu material specific, de la miniporți, pînă la mingi. De altfel, toți copiii veniți la joacă au primit cadou cîte o minge.

Federația mai derulează un proiect la Buzău, intitulat „Cupa Satelor”. Cei mai talentați 20 de tineri fotbaliști descoperiți în mediul rural vor primi burse și vor avea posibilitatea de a-și desfășura studiile în oraș, în paralel cu viața de sportiv.

La final, toți copiii au fost premiați și au avut ocazia de a imortaliza momentul, alături de fostele glorii ale fotbalului românesc.

(Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!