Pericol pe DN 10, la Siriu. Parapeții, deteriorați de bucățile din stâncă

Pericol pe DN 10, la Siriu. Parapeții, deteriorați de bucățile din stâncă

Noi căderi de bolovani de pe versanți determină autoritățile buzoiene să ceară intervenția de urgență pentru rezolvarea problemei din zona Barajului Siriu. Parapeții de protecție au fost deteriorați de blocurile de stâncă desprinse de pe versanți. O comisie specială a verificat în teren situația, iar prefectul va supune spre aprobare o solicitare către autoritățile centrale, în cadrul unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Mai multe blocuri de stâncă de dimensiuni medii sunt în pericol de a se desprinde de pe versanți, în zona Barajului Siriu, pe DN 10, între kilometrii 79 și 80. Este concluzia la care a ajuns o comisie specială care a evaluat situația la fața locului.   

În urmă cu ceva timp, au fost montate două rânduri de parapet. Astfel, a fost îndepărtat fluxul auto de marginea versantului. Între timp, însă, la km 80, s-a constatat că primul din cele două rânduri de parapeți de beton a fost deteriorat în proporție de 30-40 %, din cauza blocurilor de stâncă desprinse de pe versant în ultimele luni.

Problema va fi dezbătută mâine, la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Disconfortul cauzat de căderile de bolovani de pe DN 10 din zona Siriu datează de ani buni. În ciuda numeroaselor solicitări făcute de autoritățile județene, de la nivel central nu s-a considerat o prioritate rezolvarea problemelor din zonă. (Mihai Bunăziua)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și