PERICOL DE ÎNGHEŢ. „DUPĂ PĂREREA MEA, ĂSTA ESTE UN ŞANTAJ”

PERICOL DE ÎNGHEŢ. „DUPĂ PĂREREA MEA, ĂSTA ESTE UN ŞANTAJ”

Societatea care asigură agentul termic pe care RAM îl livrează populaţiei a solicitat mărirea preţului la gigacalorie, după ce preţul gazelor a crescut. Conducerea ameninţă că va închide societatea în cazul în care noul preţ al gigacaloriei nu va fi aprobat de Consiliul Local Municipal. Buzoienii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire riscă să rămână fără căldură şi apă caldă în următoarele luni.      

calorifer-calduraConsilierii locali au aprobat astăzi delegarea unui reprezentant care să participe le Adunarea Extraordinară a Acţionarilor a Ecogen Energy SA.

Totodată, a fost stabilită şi modalitatea în care acesta va trebui să voteze la punctele 1 şi 2 ale ordinii de zi.

Este vorba despre solicitarea Ecogen de a fi mărit preţul gigacaloriei livrat către Regia Autonomă municipală, ca urmare a creşterii preţului gazelor.

Punerea în aplicare a solicitarilor ar putea provoca mari neajunsuri abonaţilor RAM

În adunarea generală de astăzi, Ecogen va solicita acţionarilor luarea unei decizii de închidere a societăţii sau de intrare în insolvenţă în cazul în care nu va fi aprobat noul preţ al gigacaloriei.

Primăria şi RAM nu deţin un număr suficient de acţiuni pentru a putea decide în acest caz.

RAM s-a achitat de suma către Ecogen încă din 3 ianuarie, plătind integral, în avans.

În cazul în care Consiliul Local Municipal nu va accepta să plătească retroactiv, din noiembrie 2018, un preţ mai mare pentru gigacalorie către, societatea şi-ar putea sista activitatea.

În acest caz, buzoienii racordaţi la sistemul centralizat ar putea rămâne fără încălzire şi apă caldă în următoarele luni. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și