PCR-UL DE TESTE COVID-19, LA FOC AUTOMAT. CE CATEGORII BENEFICIAZĂ DE TESTUL REAL TIME

PCR-UL DE TESTE COVID-19, LA FOC AUTOMAT. CE CATEGORII BENEFICIAZĂ DE TESTUL REAL TIME

Specialiștii laboratorului PCR de la Direcția de Sănătate Publică lucrează la foc continuu. Zeci de teste sunt prelucrate zilnic, iar acest lucru se resimte în creșterea numărului de cazuri de la Buzău. Oficialii DSP au explicat, la Campus TV, ce categorii de persoane beneficiază de testele de Covid-19.

pcr functionalAparatul Real Time PCR, din cadrul D.S.P. Buzău, reprezintă o mană cerească pentru autoritățile locale din sănătate, având în vedere timpul mai rapid de reacție pentru măsurile preventive luate după anchetele epidemiologice. Specialiștii din laborator procesează probe prelevate de la mai multe categorii de persoane vulnerabile, precum și de la personalul medical și non-medical din unitățile buzoiene.

Până acum, cele mai multe teste dintr-o comunitate au fost efectuate în localitatea Râmnicelu, aflată în carantină, însă probele prelevate nu sunt într-un număr atât de mare precum și-ar dori responsabilii Direcției de Sănătate Publică, din cauza refuzului populației.

Pe de altă parte, sunt multe solicitări și din partea locuitorilor din cartierul Poștă, zonă aflată tot în carantină. Medicul Carmen Scântei a explicat de ce nu se procedează la testarea în masă a localnicilor din Poștă.  

Numărul mare de teste efectuate zilnic în laboratorul PCR de la Buzău se observă și în cifra din ce în ce mai mare a pacienților confirmați cu coronavirus, la nivelul județului nostru. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

UPU Buzău, fără COVID

09.06.21 15:15 Ultima modificare 09.06.21 19:01

Lipsa cazurilor de COVID timp de două zile consecutive a adus eliberare la cea mai aglomerată secție a Spitalului Județean de Urgență Buzău. Pentru prima…