Publicat la: 29.03.2017. 19:19 / 1.308 views

PĂRINŢI PLECAŢI, PUŢINI COPII ÎNSCRIŞI SITUAŢIE ATIPICĂ LA ŞCOALA DIN CARTIERUL SIMILEASCA

Prima etapă de înscrieri la pregătitoare nu a adus pentru multe şcoli clase complete, în special din mediul rural. Există şi unităţi din oraşul Buzău care nu au ajuns la numărul dorit de viitori elevi. O situaţie atipică întâlnim la şcoala din cartierul Simileasca, unde la cele două clase disponibile au fost înscrişi doar 17 copii.

scoala simileascaMajoritatea elevilor de la Şcoala gimnazială „Mihail Kogălniceanu” provin din familii de etnie romă. Pentru anul următor, conducerea unităţii de învăţământ a rezervat două clase pregătitoare pentru 50 de cursanţi, în baza estimărilor privind recensământul copiilor de vârstă şcolară. 

După prima etapă de înscrieri, doar 17 din cele 50 de locuri disponibile au fost ocupate. Practic, acum poate fi formată o singură clasă cu un număr redus de elevi. Responsabilii şcolii spun că mulţi dintre părinţii ai căror copii pof fi înscrişi sunt plecaţi în străinătate. Clasele ar urma să fie completate până în toamnă.

La nivelul întregului judeţ, după prima etapă de înscrieri la clasa pregătitoare au rămas 600 de locuri libere.

(Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!