PARCHETUL CERE RAPORTUL CORPULUI DE CONTROL, ÎN DOSARUL MASACRULUI DE LA SPITALUL SĂPOCA

PARCHETUL CERE RAPORTUL CORPULUI DE CONTROL, ÎN DOSARUL MASACRULUI DE LA SPITALUL SĂPOCA

Procurorii buzoieni au solicitat Ministerului Sănătăţii raportul Corpului de Control întocmit după masacrul de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca. Documentul este util pentru avansarea anchetei privind infracţiunile de ucidere din culpă şi distrugere din culpă. Investigaţia este îndreptată către personalul medical aflat de gardă în noaptea tragediei.

spital sapocaA trecut o lună de la cel mai sângeros atac produs într-o unitate medicală din ţară. În noaptea de 17 spre 18 august, un pacient cu etilism cronic, internat pe o secţie din cadrul Spitalului Săpoca, a semănat moarte. Şase persoane au decedat şi şapte au fost rănite, după ce individul, în vârstă de 38 de ani, din Săgeata, şi-a atacat colegii de salon şi pacientele dintr-un salon alăturat.

La câteva ore după nenorocire, la faţa locului au venit inspectori ai Corpului de Control, coordonaţi personal de ministrul Sănătăţii. După o zi, Sorina Pintea declara că, potrivit anchetei subordonaţilor săi, tragedia s-a produs din cauza unui lanţ de erori din partea personalul medical de gardă, anunţând că va depune plângere penală la Parchet.

Între timp, însă, pe lângă cercetarea autorului pentru omor calificat şi distrugere,  procurorii au deschis şi o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă şi ucidere din culpă, cercetare care urmăreşte modul în care a acţionat personalul medical. În aceste condiţii, investigatorii au solicitat Ministerului Sănătăţii să le transmită raportul Corpului de Control.

Pe de altă parte, încă se află în desfăşurare expertiza neuropsihiatrică, în urma căreia se va stabili dacă bărbatul a avut sau nu discerământ în momentul comiterii faptelor. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și