Parașutiști pe Unirii. Aeronave militare au survolat Galeria „Eroii Aerului”

Parașutiști pe Unirii. Aeronave militare au survolat Galeria „Eroii Aerului”

Eveniment de importanță majoră în istoria Municipiului Buzău. A fost inaugurat complexul „Galeria Eroii Aerului”, alcătuită dintr-o expoziție panotată cu fotografii istorice și Monumentul Cercetașilor Parașutiști și Parașutiștilot Militari. Totodată a fost inaugurată și cea de-a doua poartă modernizată a Buzăului, după modelul Calea Eroilor.

Un eveniment de excepție a avut loc în acest weekend la Buzău. Premierul Marcel Ciolacu a sosit la Buzău la invitația primarului Constantin Toma, pentru a inaugura Galeria „Eroii Aerului” și cea de-a doua poartă modernizată a Municipiului de la Podul Mărăcineni. Premierul a fost întâmpinat de oficiali la capătul Galeriei, pe care a văzut-o parcurgând întreaga distanță pe jos.

Inaugurarea expoziției și dezvelirea monumentului închinat cercetașilor și parașutiștilor militari a fost programată în această perioadă a anului în care s-a serbat Ziua Eroilor pe 13 iunie, a Parașutiștilor Militari pe 10 iunie și pe 17 iunie, Ziua Aviației Militare.

După prezentarea onorului militar și a intonării Imnului de Stat, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a oficiat ceremonia religioasă.

După oficierea ceremonialului religios, Premierul s-a adresat buzoienilor și tuturor celor prezenți.

Ministrul Apărării și Primarul Buzăului au subliniat importanța evenimentului atât pentru militari, cât și pentru Municipiul Buzău, un „oraș deschis eroilor”.

După defilarea Gărzii de Onoare, a fanfarei militare și a formațiilor de aeronave de la Boboc a urmat dezvelirea Monumentului Cercetașilor Parașutiști și a Parașutiștilor Militari de către Premierul României, Excelența Sa Marcel Ciolacu, primarul Constantin Toma și donatorul statuii, domnul Nicolae Roșca.

Momentul dezvelirii a fost marcat printr-un salt demonstrativ de la 500 de metri a unui grup de șase parașutiști militari, care au aterizat pe un teren din apropierea monumentului.

După încheierea evenimentului de la Buzău, Premierul Ciolacu s-a îndreptat către Baza Militară Boboc pentru a asista la mitingul aerian.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și