Publicat la: 02.06.2014. 18:21 / 20.288 views

PĂMÂNTUL A LUAT-O LA VALE LA LOPĂTARI. CASELE ŞI DRUMURILE SUNT GRAV AFECTATE DE ALUNECĂRILE DE TEREN

Vasile Ţiboacă s-a născut şi a crescut în satul Jurubeşti din comuna Lopătari. A muncit în Libia şi chiar şi la Casa Poporului ca dulgher.

alunecari lopatari 02Ar fi putut să se stabilească oriunde în ţară dar nu l-a lăsat inima să-şi părăsească satul natal. Şi-a ridicat o casă, o gospodărie frumoasă, dar acum, la 76 de ani este foarte bolnav, iar de trei ani şi-a pierdut vederea. Se gândea că va avea o bătrâneţe liniştită dar tihna i s-a spulberat de două luni, de la reactivarea alunecărilor de teren. Dealul din spatele casei coboară ameninţător, casa i-a crăpat iar sentimentul care îl încearcă este neputinţa.

Soţia lui Vasile Ţiboacă, tanti Elena are şi ea 73 de ani. A muncit aproape 30 de ani la Colectiv, iar acum suferă de o boală grea. Se roagă la Dumnezeu să oprească pământul, pentru că altă casă nu mai poate construi.

Cei doi bătrâni au 4 copiii şi sunt nevoiţi să se mute la unul din ei. Nu se pot împăca insa cu ideea că se va alege praful de munca lor de o viaţă.

La fel ca ei sunt şi vecinii. Alunecările de teren au rupt drumuri, au crăpat casele, iar în centrul comunei se ajunge cu greu. Localnicii nu s-au mai confruntat niciodată cu o astfel de problemă.

Toată comuna Lopătari este afectată de alunecări de teren. Utilajele primăriei lucrează fără oprire dar munca pare în van. Unde se rezolvă astăzi, mâine pământul alunecă din nou.alunaecari lopatari 01

Autorităţile locale sunt sceptice că vor primi ajutor guvernamental. Au sistat toate investiţiile preconizate, iar banii şi utilajele le-au îndreptat către rezolvarea situaţiilor grave din comună.

 

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!