Publicat la: 02.04.2018. 18:26 / 1.413 views

PAGUBE DE PESTE 17 MILIOANE DE EURO. BILANŢUL JUDEŢEAN AL CALAMITĂŢILOR DIN MARTIE

Peste 17 milioane de euro este valoarea estimată a pagubelor produse de alunecările de teren şi inundaţiile din luna martie. Prefectura cere Guvernului un ajutor de urgenţă pentru refacerea infrastructurii distruse de calamităţi. De asemenea, se solicită bani şi pentru mai multe familii ale căror case au structura afectată din cauza pământului care a luat-o la vale.

drum 2În această dimineaţă, şefa de la Casa Albă, Carmen Ichim, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Prefectura a fost anunţată să transmită imediat la Guvern o radiografie a celor întâmplate, dar mai ales suma necesară refacerii infrastructurii. Zeci de drumuri judeţene şi comunale, poduri şi podeţe au fost afectate de alunecările de teren şi inundaţiile produse în luna martie. Pe drumurile judeţene, pagubele sunt foarte mari.

Şi inundaţiile au afectat căile rutiere aflate în responsabilitatea Consiliului Judeţean. De asemenea, a apărut încă o problemă la structura Podului de la Vadu Paşii, obiectiv aflat în curs de reabilitare.

Nu în ultimul rând, alunecările de teren au condus şi la deteriorarea unor locuinţe. Autorităţile au făcut anchete la aproape 40 de familii din judeţ. Pentru 14 dintre acestea se impun ajutoare sociale de urgenţă, valoarea totală fiind de 70.000 de lei.

Sumele necesare refacerii infrastructurii afectate de calamităţile din luna martie sunt de ordinul zecilor de milioane de lei. Mai precis, alunecările şi inundaţiile au produs pagube de peste 80 de milioane de lei.

Autorităţile judeţene speră ca Executivul de la Bucureşti să aloce Buzăului o bună parte din suma creionată în urma rapoartelor întocmite de primării şi de comitetele pentru situaţii de urgenţă.

Solicitarea de sprijin financiar din fondul de rezervă a fost transmisă deja la Guvern. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!