PĂDURE, DRAGĂ PĂDURE. „PĂDUREA CRÂNG ESTE NECESARĂ BUZĂULUI”

PĂDURE, DRAGĂ PĂDURE. „PĂDUREA CRÂNG ESTE NECESARĂ BUZĂULUI”

Un proiect de lege iniţiat de grupul parlamentar buzoian PSD ar putea readuce pădurea Crâng în proprietatea municipiului. Este absolut necesar ca plămânul verde al oraşului să aparţină juridic urbei, pentru a fi îndeplinită o normă europeană obligatorie. Fiecărui cetăţean buzoian ar trebui să-i revină o suprafaţă prestabilită de spaţiu verde, cu totul insuficient fără pădurea Crâng.

parcul-crangPădurea Crâng mai are de aşteptat până să intre sub administrarea Primăriei Buzău.

Deşi grupul parlamentar PSD, alcătuit din aleşii buzoienilor, a iniţiat un proiect de lege referitor la retrocedarea Crângului, documentul va trebui să parcurgă toate căile legale pentru a putea intra în vigoare.

În prezent, Primăria administrează doar partea amenajată a Crângului, iar restul pădurii aparţine de Direcţia Silvică Buzău – Romsilva.

Revenirea plămânului verde al oraşului în proprietatea municipalităţii are o importanţă deosebită.

Pentru a putea asigura o suprafaţă verde de 26 de metri pătraţi pentru fiecare locuitor al Buzăului, mare parte dintre parcările oraşului, şi aşa insuficiente,  ar trebui desfiinţate şi înlocuite cu spaţii verzi.

O altă soluţie care ar putea fi aplicată pentru a spori suprafaţa verde a oraşului constă în împădurirea luncii râului Buzău, între podurile Mărăcineni şi Vadu Paşii. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și