Orașul, sub 1 la mie. Elevii, tot acasă. Se așteaptă evoluția din această săptămână

Orașul, sub 1 la mie. Elevii, tot acasă. Se așteaptă evoluția din această săptămână

Orașul Buzău a intrat, matematic, în scenariul verde, după ce rata de infectare a scăzut sub pragul de un caz la mia de locuitori. Practic, însă, peste 10.000 de elevi nu se pot reîntoarce în bănci, pentru că autoritățile nu au luat decizia oficială de a se reveni la scenariul verde, potrivit noilor date.

Chiar dacă rata de infectare COVID a ajuns, zilele trecute, sub un caz la mia de locuitori, săptămâna aceasta, în școlile din orașul Buzău se învăță tot potrivit scenariului galben.

Decizia continuării cu peste 10.000 de elevi în online a fost luată vineri, când incidența îmbolnăvirilor de coronavirus era de puțin peste un caz la mia de locuitori. În weekend, rata a coborât la 0.89.

Autoritățile din sănătate și din educație amână o decizie și, cel mai probabil, vor aștepta să vadă evoluția epidemiologică până la finele acestei sâptămâni. Nu este exclus ca, în zilele următoare, să avem din nou creșteri ale ratei de COVID.

În aceste condiții, doar preșcolarii, elevii din clasele primare și cei din clasele terminale pot merge în sălile de curs. Ceilalți învață în continuare online.

Mihai Bunăziua

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și