„Orașul cu statui…”. Încă zece lucrări de artă vor împodobi orașul

„Orașul cu statui…”. Încă zece lucrări de artă vor împodobi orașul

Prima ediție a ”Simpozionului Internațional de Sculptură  – Buzău 2022” a strâns laolaltă zece artiști internaționali, dintre care doi din România. Tema simpozionului a fost „Memoria Apei”. Zece statui de mari dimensiuni, 5 din marmură și 5 din metal au revenit Buzăului și  vor fi amplasate în tot atâtea locuri din oraș.

Cu doi ani în urmă Buzăul a organizat prima ediție a Simpozionului Internațional de Sculptură” de la Buzău, care a avut ca logo ”Memoria apei”.

Zece artiști artiști, veniți la Buzău din 8 țări, inclusiv România, au realizat tot atâtea lucrări de artă, adică 5 statui din metal și 5 din marmură.

Cele 10 lucrări urmează să fie amplasate în diferite locuri din oraș, după ce o Comisie Națională de specialitate a validat aceste locații ca fiind potrivite pentru astfel de lucrări artistice de for public.

Primele patru lucrări vor fi fixate în locurile stabilite în următoarele zile..

Au început să fie construite postamentele pe care vor fi fixate primele statui așa că ne putem aștepta să le vedem cât de curând fixate pe străzile și prin parcurile  orașului.

Printre  locațiile în care urmează să fie amplasate și următoarele statui se numără și Parcul Tineretului, pe malul apei, Strada Horticolei și intrarea în Parcul Marghiloman și, desigur, părculețul de la Iazul Morilor.

Încet-încet Buzăul începe să își schimbe înfățișarea , străzile sunt mai primitoare și, dacă s-ar putea interveni și la fațadele blocurilor gri, ar fi și mai vesele.

Dar…toate la timpul lor.

Un comentariu la: “„Orașul cu statui…”. Încă zece lucrări de artă vor împodobi orașul

  1. Blocurile arata ca la Mumbai! Lumea a patra! Asta tine de cultura si civilizația romanului!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și