Orașul andreescian. Buzăul creat de Ion Andreescu

Orașul andreescian. Buzăul creat de Ion Andreescu

Eveniment cultural la Buzău în ziua în care s-au sărbătorit 150 de ani de impresionism în artă. Municipalitatea, împreună cu filiala buzoiană a Uniunii Artiștilor Plastici din România, au reușit să creeze un adevărat eveniment de anvergură națională. Timp de două săptămâni publicul poate vizita gratuit o expoziție cu lucrări originale ale pictorului Ion Andreescu.

Data de 15 aprilie 2024 va figura în cartea de onoare a Municipiului ca ziua în care Buzăul și-a găsit un loc meritat în zona de top a culturii românești.

Orașul a sărbătorit 150 de ani de impresionism universal prin vernisarea expoziției „Întoarcerea acasă”, formată din 22 de picturi originale ale marelui artist Ion Andreescu, cel care a imortalizat Buzăul pentru totdeauna.

Primăria a amenajat și o expoziție permanentă cu reproduceri foto ale lucrărilor maestrului, majoritatea pictate în orașul nostru și în împrejurimi, în pasajul Unirii de lângă parcul Martirii Brâncoveni.

Personalități importante ale culturii au fost oaspeții Buzăului și au adus laude orașului pentru reușita unui astfel de eveniment excepțional.

Un alt moment care a dat plusvaloare evenimentului principal a fost și lansarea volumului Andreescu – Artistul în Epocă, volum care va ajunge în toate liceele și facultățile de artă din țară.

Va rămâne, probabil, în istoria orașului, cum s-a întâmplat și cu bursa de studii la Paris dăruită marelui artist în tinerețe și faptul că acum, în zilele noastre, Primăria a repetat gestul, dăruind o altă bursă la Paris tinerei Sofia Dominoschi, elevă la Liceul de Arte (vezi detalii).

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și