Publicat la: 10.05.2019. 17:52 / 1.278 views

ONOR LA MARGHILOMAN. MARELE OM POLITIC A FOST OMAGIAT DE BUZOIENI

În fiecare an, la Vila Albatros din Parcul Marghiloman, pe 9 şi 10 mai se desfăşoară evenimentul „Zilele Alexandru Marghiloman”. Cu acest prilej au loc activităţi culturale şi se desfăşoară un cermonial religios şi militar în semn de omagiu pentru marele om politic. Alexandru Marghiloman s-a născut şi a murit la Buzău, în Vila Albatros, de pe domeniul care-i poartă numele şi care a devenit parc public.

marghiloman coroaneCea de-a doua zi a evenimentului „Zilele Alexandru Marghiloman”, care se desfăşoară în fiecare an, pe 9 şi 10 mai, a debutat cu un ceremonial militar şi religios.

Comandorul în rezervă, doctor Marius Adrian Nicoară a făcut o scurtă prezentare a evenimentului, pentru reprezentanţii autorităţilor locale şi militare şi pentru ceilalţi participanţi.

Serviciul religios de pomenire a fost oficiat de un sobor de preoţi civili şi militari.

Primarul Constantin Toma a deschis oficial comemorarea celui mai distins om politic al buzoienilor, care s-a născut şi s-a stins chiar în ziua de 10 mai, în vila Albatros din Buzău.

Doamna  Irina Vlăduca Marghiloman, stănepoata marelui buzoian, a dat citire unui articol publicat în presa vremii, după decesul lui Alexandru Marghiloman.

În semn de omagiu, la picioarele statuii ridicate de Municipalitate cu un an în urmă, au fost depuse coroane de flori..

În încheierea ceremonialului de omagiere, garda militară şi fanfara au defilat prin faţa monumentului marelui om politic.

Cea de-a doua zi dedicată lui Alexandru Marghiloman a continuat cu o masă rotundă la care au participat istorici de renume şi cu lansarea a două cărţi.

Este vorba despre reeditarea Notelor Politice ale lui Alexandru Marghiloman, într-o ediţie de lux, bilingvă şi de lansarea volumului „500 de buzoieni pentru România”. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!