Publicat la: 18.05.2018. 18:25 / 984 views

OMUL ANULUI 2017. TITLU ACORDAT PREOTULUI-CERCETĂTOR COSTEL VÎNĂTORU

Propunerea pentru conferirea titlului de „Omul anului 2017” a venit de la primarul Constantin Toma, care şi-a susţinut expunerea de motive în şedinţa CLM de astăzi. Costel Vînătoru, preot şi cercetător totodată la Staţiunea de Cercetare – Dezvoltare în Legumicultură din Buzău, a primit girul aleşilor municipali în unanimitate.      

vanatoru omul anuluiCostel Vânătoru este personalitatea buzoiană căreia Consiliul Local Municipal   i-a conferit astăzi titlul de „Omul Anului 2017”

Propunerea a venit de la primarul Constantin Toma, care are un deosebit respect pentru omul Costel Vînătoru, preot şi totodată cercetător în domeniul legumiculturii.

Doctorul inginer Costel Vînătoru, împreună cu colectivul de la SCDL, au omologat şi brevetat în 2017 şase noi soiuri de legume şi au depus alte 6 noi creaţii biologice pentru omologare şi brevetare.                                                           

Primarul i-a înmânat personal însemnele titulaturii conferite astăzi de consilierii locali municipali, în unanimitate de voturi.

La rândul său, vizibil emoţionat, Costel Vînătoru, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi buzoieni din zilele noastre pe plan naţional şi internaţional, a mulţumit pentru onoarea care i s-a făcut.

La propunerea cercetătorului Costel Vînătoru, Ministerul Agriculturii a elaborat un proiect de lege referitor la înfiinţarea „Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău”, care se află în dezbaterea Parlamentului.

Înfiinţarea acestei instituţii extrem de importante pentru alimentaţia românilor şi nu numai, ar aşeza Buzăul pe harta ştiinţifică a lumii. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!