Publicat la: 06.06.2019. 18:20 / 590 views

OMAGIU EROILOR NEAMULUI. CEREMONIE MILITARĂ ŞI RELIGIOASĂ LA CIMITIRUL EROILOR

Românii celebrează Ziua Eroilor în aceeaşi zi în care se sărbătoreşte Înălţarea Domnului. În toate lăcaşurile de cult din ţară şi din străinătate au fost oficiate slujbe de pomenire şi, la ora 12, s-au tras clopotele. La Cimitirul Eroilor din Buzău a avut loc un ceremonial militar şi religios de pomenire a eroilor neamului românesc.

parada 1La ora 12 fix, în Domul Central din Cimitirul Eroilor a răsunat astăzi clopotul, în semn de omagiu adus tuturor eroilor.

Prefectul judeţului, Carmen Ichim şi locţiitorul comandantului Garnizoanei Buzău, generalul de brigadă Claudiu Mihail Sava, au salutat drapelul de luptă, după care a fost oficiat ceremonialul religios de pomenire.

Generalul în retragere, Achim Alstanii, a adus un omagiu tuturor eroilor neamului, din partea filialei buzoiene a Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor „Regina Maria”

Prefectura, Primăria Buzău, Consiliul Judeţean, Garnizoana Buzău şi Asociaţia Cultul Eroilor au depus coroane de flori la catafalcul din Domul Central sub care odihnesc 7867 eroi necunoscuţi din Primul Război Mondial.

Pe tot timpul depunerii de coroane, un avion militar a survolat Cimitirul Eroilor.

Echipele de elevi care au participat la concursul de istorie oeganizat de Asociaţia Cultul Eroilor au fost premiaţi pentru meritele lor.

Premiile 2 şi 3 au fost înmânate câştigătorilor de preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu şi de primarul Buzăului, Constantin Toma.

Evenimentul s-a încheiat cu o paradă militară pe Calea Eroilor.

Înainte ca militarii din garnizoană, jandarmii, poliţiştii şi pompierii buzoieni să defileze în faţa buzoienilor, elicoptere şi avioane de la Boboc au survolat zona.

Tot astăzi, au avut loc ceremonii religioase şi au mai fost depuse coroane de flori la Bustul Generalului Ştefan Guşă, în localitatea Spătaru şi la monumentul din localitatea Dealul Viei, dedicat eroilor buzoieni căzuţi în Afganistan.

În această seară, de la ora 21.30, 1000 de elevi buzoieni vor aprinde candele la căpătâiul fiecărei cruci de erou din Cimitirul Eroilor. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!