Oferta de la Căile Ferate. O nouă șansă pentru pasajul subteran de la Gară

Oferta de la Căile Ferate. O nouă șansă pentru pasajul subteran de la Gară

Lucrările de reabilitare și modernizare la pasajul subteran de la Gara Buzău au fost sistate ca urmare a descoperirii unor probleme structurale. Primăria este dispusă să execute lucrările la structura de rezistență pe cheltuială proprie, dar nu are pasajul în administrare. CFR SA a făcut Buzăului o ofertă de achiziționare a acestui obiectiv.

CFR SA are în proiect reabilitarea structurii feroviare pe mai multe tronsoane, printre care se numără și firul doi dintre Buzău Sud și Cilibia, unde viteza va crește de la 30 la 120 kilometri pe oră, pe o lungime de 38,6 km.

Din păcate, pasajul subteran de la Gară va rămâne în stadiul actual, după ce, în urma unei expertize tehnice, au ieșit la iveală probleme la structura de rezistență.

Ca urmare, lucrările de reabilitare și modernizare a pasajului începute de Primărie, au fost stopate.

Se poartă acum negocieri pentru găsirea unei soluții care să permită efectuarea intervenției la structura de rezistență, pe care Primăria este dispusă să o facă pe cheltuială proprie.

După terminarea negocierilor, proiectul de hotărâre privind achiziționarea pasajului subteran de la Gara Buzău va fi supus aprobării Consiliului Local Municipal.

Pentru achiziționarea pasajului, oferta făcută de Căile Ferate este de 437.000 euro și 30.000 pentru pasarela pietonală din Cartierul Poștă.

Negocierile continuă.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și