O singură medie de 10, la Evaluarea Națională. 70,06 la sută, procentul de promovare în județul Buzău

O singură medie de 10, la Evaluarea Națională. 70,06 la sută, procentul de promovare în județul Buzău

70,06% dintre elevii buzoieni de clasa a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională în acest an au obținut medii mai mari sau egale cu 5. Rata de promovare în județ este cu aproximativ 4 procente mai mică decât cea de anul trecut.

La sesiunea din acest an, doar un singur elev buzoian a reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională. Este vorba despre Alexia Bălbărău, absolventă a clasei de gimnaziu a Colegiului Național „B.P. Hasdeu” Buzău.

Alexia Ștefania Bălbărău, singura elevă din jud. Buzău cu media 10 la Evaluarea Națională

De precizat că numărul elevilor cu media 10 este mult mai mic decât în 2023: anul trecut, 16 absolvenți de gimnaziu au reușit să obțină media maximă după afișarea primelor rezultate.

După soluționarea contestațiilor, numărul elevilor de 10 ar putea să mai crească, deoarece sunt 8 elevi care au obținut medii între 9.90 și 10.00, cei mai mulți de la Colegiul „B.P. Hasdeu”, Școala nr. 11 și Liceul Pedagogic, toate din municipiul Buzău.

De asemenea, în județul Buzău, 127 de copii au obţinut calificative cuprinse între 9,50 şi 9,99. La polul opus, cea mai mică medie a fost obținută de un absolvent al Școlii gimnaziale din Puiești, cu media finală 1,20.

Absolvenții de clasa a VIII-a au posibilitatea de a contesta tezele. Contestațiile se pot depune, inclusiv online, până mâine, la ora 12.00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate în data de 9 iulie.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și