O NOUĂ AMÂNARE ÎN DOSARUL “MATERNITATEA”. PE 19 NOIEMBRIE SE PRONUNŢĂ MAGISTRAŢII

O NOUĂ AMÂNARE ÎN DOSARUL “MATERNITATEA”. PE 19 NOIEMBRIE SE PRONUNŢĂ MAGISTRAŢII

O nouă amânare în dosarul Maternitatea, în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu, aproape de un verdict final. După 6 termene, magistraţii Curţii Supreme ar fi trebuit să se pronunţe astăzi în apelul formulat în acest caz, însă Completul de 5 Judecători a decis din nou amânarea pronunţării, de această dată pentru 19 noiembrie 2018.

mocanu la maternitateZile pline de emoţie pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Victor Mocanu. Acesta ar fi trebuit să afle astăzi ce decizie vor dicta magistraţii Înaltei Curţi în dosarul “Maternitatea”. Primul termen în apel a fost în luna martie, iar de atunci au mai avut loc încă 4 şedinţe de judecată, iar la termenul din 22 octombrie, magistraţii Înaltei Curţi au stabilit termen pentru pronunţare data de 5 noiembrie.  Nici astăzi, însă, Completul de 5 Judecători nu a dictat o decizie finală, amânând pronunţarea pentru data de 19 noiembrie.

Reamintim, în dosarul Maternitatea, procesul a început în primăvara lui 2014. Victor Mocanu a fost acuzat că în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău ar fi încheiat ilegal 8 contracte de furnizare a unor echipamente medicale la Maternitatea Buzău. Unele echipamente nici nu au fost livrate, iar altele erau închiriate pentru inaugurarea maternităţii în plină campanie electorală în 2012. Toate aceste lucruri au fost posibile în urma unei înţelegeri pe care Victor Mocanu ar fi avut-o cu administratorul firmei respective.

Victor Mocanu a fost condamnat în iulie 2016 la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru fapte de corupţie. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la închisoare şi ceilalţi 3 inculpaţi, dar au primit pedepse mai uşoare. La momentul respectiv Victor Mocanu a făcut recurs, iar pe 19 noiembrie magistraţii Înaltei Curţi vor da un verdict final. (Mirela Copariu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și