O Direcție nouă. Polițiștii locali vor fi sub autoritatea CLM

O Direcție nouă. Polițiștii locali vor fi sub autoritatea CLM

Direcția Poliției Locale va deveni instituție de interes local și va trece din aparatul de specialitate al Primarului sub autoritatea Consiliului Local Municipal. Procesul dintre Primărie și polițiștii locali continuă și se preconizează că Municipalitatea va avea de plată sume importante de bani. Conform unui aviz al Prefecturii numărul maxim de polițiști locali este de 129 de funcționari publici și personal contractual.

Proiectul de hotărâre care a fost cel mai comentat din cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal de astăzi a fost cel referitor la înființarea Direcției Poliției Locale a Municipiului Buzău.

Noua instituție publică de interes local cu autoritate juridică se va afla sub autoritatea Consiliului Local Municipal și va fi formată prin reorganizarea fostei Direcții din aparatul de specialitate al Primarului Municipiului Buzău.

Noua Direcție se va forma prin preluarea de personal de la fostul Serviciu al Primarului.

Numărul acestora va fi stabilit și comunicat luna viitoare de către edilul șef.

A mai existat o tentativă asemănătoare în urmă cu niște ani, când s-a încercat și reducerea numărului de polițiști locali pentru a se respecta proporția de un polițist local la o mie de locuitori.

La ședință au participat și reprezentanți ai polițiștilor locali care au atras atenția consilierilor asupra faptului că încă există un proces pe rol între Primărie și polițiști.

În ceea ce privește disponibilizarea unora dintre polițiștii locali până la limita de 129 de posturi de funcționari publici și personal contractual, primarul Constantin Toma va întocmi un raport pe care îl va prezenta luna viitoare în fața aleșilor municipali.

Un comentariu la: “O Direcție nouă. Polițiștii locali vor fi sub autoritatea CLM

  1. VIN AI NOSTRI,PLEACA AI NOSTRI!

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și