Numărul vaccinărilor anti-COVID, tot scăzut. Iată bilanțul!

Numărul vaccinărilor anti-COVID, tot scăzut. Iată bilanțul!

În ciuda faptului că avem din ce în ce mai multe îmbolnăviri, numărul vaccinărilor anti-COVID din județul Buzău rămâne la un nivel scăzut. Doctorii îndrumă în continuare populația către vaccinare, precizând că este soluția pentru a nu se ajunge la o formă foarte gravă de boală.  

Medicii epidemiologi s-ar fi așteptat ca, în paralel cu creșterea numărului de cazuri de COVID, din ce în ce mai mulți buzoieni să meargă la centrele de vaccinare. În această perioadă, însă, media prezentărilor la centrele speciale este în continuare la un nivel scăzut.

Specialiștii reamintesc că valul patru al pandemiei a adus și la Buzău o statistică evidentă: majoritatea pacienților ajunși la Terapie Intensivă nu erau vaccinați, iar rata de supraviețuire în rândul bolnavilor a fost mai mare în cazul buzoienilor vaccinați anti-COVID.

A trecut un an de la debutul campaniei de vaccinare din județul Buzău. Peste 106.000 de persoane sunt la a doua doză, iar aproape 35.000 au primit booster-ul, reprezentând a treia doză de ser anti-COVID.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și