Publicat la: 21.10.2020. 18:33 / 642 views

NUMĂR RECORD DE DOZE DE VACCIN, LA BUZĂU. SE FOLOSESC PENTRU PERSONALUL MEDICAL ȘI BENEFICIARII DIN CENTRE

Mii de doze de vaccin antigripal au ajuns, zilele acestea, în teritoriu. Ministerul Sănătății a distribuit 500.000 de doze în toată țara, iar Buzăul a primit, la rândul său, un număr record de doze, de peste zece mii.

gripa vaccin siteEste pentru a treia oară în acest sezon când Buzăul primește vaccin antigripal. De această data Ministerul Sănătății a trimis peste 10.000 de doze cu ser pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Cele 10.990 de doze vor fi destinate personalului instituționalizat și personalului medical din toate unitățile sanitare. Următoarea tranșă va fi pentru pacienții cronici și apoi se vor primi și dozele pentru pacienții în vârstă de peste 60 de ani.

Buzăul a mai primit până acum aproape 9.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 6 luni și 5 ani.

Pentru sezonul rece 2020-2021, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat trei milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire. Este vorba despre persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical şi gravide. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!