Publicat la: 04.02.2019. 19:19 / 716 views

NOUTĂŢI PENTRU PENSIONARI, ÎN 2019. ÎNCEPUTUL DE AN NU VINE CU VEŞTI BUNE

pensii 1La început de an, pensionarii se adresează Casei Judeţene cu privire la noutăţile din 2019.

De la 1 ianuarie au crescut indicele de corecţie şi valoarea contribuţiei minime pentru persoanele asigurate la Casa de Pensii.

Aşteptate, ca de obicei, la început de an, majorările de pensii vor fi aplicate abia din toamnă.

Chiar dacă biletele de tratament nu au fost distribuite în teritoriu, mai multe cereri au fost deja depuse la Casa de Pensii.

În ultima perioadă, funcţionarii Casei Judeţene de Pensii sunt întrebaţi de o nouă prevedere legislativă, potrivit căreia persoanele care nu optează pentru pensia de urmaş ar avea dreptul la 25% din pensia soţului/soţiei. Facilitatea nu se acordă deocamdată, prevederea fiind atacată la Curtea Constituţională. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!