Noul UPU Buzău, funcțional din vară. Birocrația a amânat cu 6 luni inaugurarea secției

Noul UPU Buzău, funcțional din vară. Birocrația a amânat cu 6 luni inaugurarea secției

Darea în folosință a noului sediu al Unității de Primiri Urgență a Spitalului Județean Buzău a fost, din nou, prelungită. Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, spune că este finalizată sută la sută construcția clădirii, au fost achiziționate deja aparatura și mobilierul, însă este nevoie de obținerea tuturor avizelor necesare funcționării secției în noul corp de clădire.

Începute în 2022, potrivit contractului semnat cu constructorul, noul UPU ar fi trebuit să fie gata la 31 decembrie 2023. Președintele C.J. Buzău, Petre Emanoil Neagu, a explicat că termenul de finalizare s-a prelungit din motive obiective.

Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a presupus construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil, suprafaţa totală fiind extinsă la peste 1.000 de metri pătraţi, la parter, şi aproape 1.000 de metri pătraţi, la subsol, unde a fost amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.
Valoarea totală a investiției depășește 25 milioane lei, bani europeni dar, mai mult de jumătate, fonduri din bugetul județului.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și