NOUL PREŢ PENTRU CĂLDURĂ. PRIMĂRIA SE ÎMPRUMUTĂ PENTRU SUBVENŢIONAREA GIGACALORIEI

NOUL PREŢ PENTRU CĂLDURĂ. PRIMĂRIA SE ÎMPRUMUTĂ PENTRU SUBVENŢIONAREA GIGACALORIEI

Apropiata instalare a sezonului rece a readus în atenţia buzoienilor preţul de facturare pentru încălzirea centralizată. Deşi anunţase că va suspenda orice subvenţionare a gigacaloriei, Primăria a continuat să caute soluţii şi pentru această iarnă. În viitoarea şedinţă CLM, vor fi supuse aprobării două proiecte în legătură cu noul preţ de facturare a energiei termice pentru populaţie şi cu un credit pentru subvenţionarea ei.

gigacalorieApropierea iernii stârneşte fiori reci buzoienilor care locuiesc la bloc şi care sunt încă racordaţi la sistemul centralizat de încălzire.

Este o problemă destul de serioasă care poate afecta peste 10.000 de familii şi care generează îngrijorare şi printre edili.

Preţul local de facturare a gigacaloriei pentru populaţie, care va fi propus spre aprobare consilierilor municipali în viitoarea şedinţă CLM, este de 250 de lei pe gigacalorie, la care se adaugă TVA.

În aceeaşi şedinţă a Consiliului Local Municipal se va afla pe ordinea de zi şi un proiect de hotărâre referitor la contractarea unui împrumut de 14 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi şi pentru subvenţionarea gigacaloriei.

Noul preţ al energiei termice livrată populaţiei va intra în vigoare odată cu aprobarea proiectului de hotărâre şi va fi valabil doar în această iarnă. (Corneliu Floriceanu)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și
Actualitate

Tablou complicat, în Cupă

14.05.21 15:35 Ultima modificare 14.05.21 18:48

A fost stabilit țintarul Cupei României la handbal masculin, ediția 2021, competiție care se va derula pe repede înainte, într-o singură săptămână. Vor fi trei…