Publicat la: 27.02.2014. 20:32 / 4.142 views

NOUĂ DISCIPLINĂ ŞCOLARĂ: „EDUCAŢIA FINANCIARĂ”. COPIII DEPRIND MINIME CUNOŞTINŢE FINANCIARE

Din acest an şcolar, Banca Naţională a României, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, a demarat, o nouă disciplină opţională. „Educaţia Financiară” are ca ţintă elevii claselor a III-a şi a IV-a, se desfăşoară pe o perioadă de 1-2 ani, o oră pe săptămână.

EDUACATIE FINANCIARALiceul Pedagogic „Spiru Haret” se numără printre cele 7 şcoli din judeţ care au implementat noua disciplină opţională la clasa a III-a.

Copiii se obişnuiesc să cunoască banii, valoarea lor,cum se păstrează aceştia, cum pot fi înmulţiţi dar şi cum se cheltuie cu măsură.

Conţinutul manualului are forma unei povestiri în care rolurile principale sunt deţinute de povestitor, profesor, trei elevi şi bancnote şi monede europene şi româneşti.

Informaţiile sunt aprofundate prin jocuri interactive, de rol, dramatizări ori simularea unor situaţii asemănătoare cu cele din viaţa reală.

Şi pentru că, la fel ca în viaţa reală, uneori se întâmplă să rămână fără bani, copiii au fost familiarizaţi şi cu vechea metodă a trocului, folosită în vremurile când banii nu fuseseră încă inventaţi.

Între 10 şi 16 martie, Banca Naţională îşi va deschide porţile pentru copiii buzoieni înscrişi în proiect. Ei vor putea desfăşura într-un cadru adecvat activităţile specifice şi se vor familiariza cu domeniile bancare de la nivelul municipiului Buzău.

De asemenea, în „Săptămâna altfel”, Banca Naţională va organiza o excursie la Monetăria Statului.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!