Publicat la: 06.12.2019. 19:17 / 620 views

NOUĂ AMÂNARE ÎN DOSARUL FRAUDELOR DE LA PRIMĂRIE. CERCETAREA JUDECĂTOREASCĂ SE VA RELUA PE 9 IANUARIE

Dosarul fraudelor informatice de la Directia Economica a Primariei Buzau a primit o noua amanare. Astfel, cercetarea judecatoreasca se va relua pe 9 ianuarie 2020. Intre timp, instanta a respins cererea de recuzare a expertului contabil. Documentele care ar putea face lumina in acest caz au fost asteptate mai bine de jumatate de an, iar daca obiectiunile la expertize vor fi admise de judecator, procesul se prelungeste, desi termenul de prescriptie special este destul de indepartat.

directia-economicaDosarul infractiunilor informatice de la Directia economica a Primariei Buzau in perioada mandatului fostului primar Constantin Boscodeala este unul exploziv, atat prin natura infractiunilor savarsite de responsabili ai Directiei Economice, in frunte cu directorul executiv al acesteia, Ion Gegea, omul cu cel mai mare salariu din Palatul Comunal pana in momentul retinerii si arestarii sale, prin numele persoanelor implicate, dar si prin numele beneficiarilor respectivelor infractiuni, persoane fizice si juridice, care au fost „radiati” din evidente ca fiind datori la bugetul local al municipiului, prin taxe, impozite sau amenzi neachitate de-a lungul timpului.

Reamintim ca, pe 17 noiembrie 2015, un numar de 13 functionari de la Directia Economica a Primariei municipiului Buzau, acuzati de savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, frauda informatica si abuz in serviciu in dauna intereselor publice, au fost audiati la sediul DIICOT Buzau.

Prejudiciul estimat in dosar ca fiind adus bugetului local al municipiului Buzau prin neplata de taxe si impozite locale de catre agentii economici favorizati se ridica la 2.596.776 lei (adica peste 25,9 miliarde lei vechi sau 583.545 euro), iar cel adus bugetului consolidat al statului prin neplata amenzilor de circulatie se ridica la 31.193 lei (adica aproape 312 milioane lei vechi sau peste 7.000 euro).

Dosarul fraudelor informatice de la Directia Economica a Primariei Buzau a primit o noua amanare. Astfel, cercetarea judecatoreasca se va relua pe 9 ianuarie 2020. Intre timp, instanta a respins cererea de recuzare a expertului contabil. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!