„NOI VREM ASFALT!”. E CEREA BUZOIENILOR DE PE STR. SIMILA

„NOI VREM ASFALT!”. E CEREA BUZOIENILOR DE PE STR. SIMILA

Strada Simila, din vecinătatea cartierului buzoian Micro XIV, n-a văzut asfalt niciodată. Pentru că zona a fost lăsată de izbelişte de zeci de ani împrejurimile aduc mai degrabă a ghetou.

str. simila Buzoienii care cunosc zona o ocolesc cît pot, şi pătrund în perimetru doar când au nevoie.

În lipsa asfaltului gropile s-au adîncit iar traversarea lor se transformă într-o adevărată aventură mai ales pentru cei care au copii. Pruncii sunt purtaţi în brațe către școli sau grădinițe.

Mulți dintre buzoienii din zonă locuiesc aici de zeci de ani. N-au văzut o nicio lopată de asfalt pe strada lor chiar dacă asfaltarea li s-a promis în nenumărate rînduri. Mai mult, strada Simila ar figura în catastifele primăriei ca asfaltată.

În timp, municipalitatea a încercat să facă aleile dintre blocuri și a adus de mai multe ori balast. Numai că după balastările repetate, nivelul aleilor dintre blocuri s-a ridicat și după fiecare ploaie, apele se scurg în subsoluri.

În mica piațetă din centrul ghetoului, pe locul unde în țările civilizate s-ar fi amenajat o fîntînă arteziană sau măcar un spațiu verde, tronează un container de gunoi arhiplin.

Iluziile locuitorilor din mahala vor trebui întreținute cu mult tact. Acestora li s-a promis în mai multe rânduri ca strada lor va fi asfaltată odata cu Marea Asfaltare. Numai că parafrazându-l din nou pe Coşbuc asfaltul nu mai vine. 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și