Noi lucrări la Spătaru. Se va facilita accesul în intersecţie a maşinilor de mare tonaj

Noi lucrări la Spătaru. Se va facilita accesul în intersecţie a maşinilor de mare tonaj

Specialiştii în amenajarea drumurilor au reanalizat giratoirul de la Spătaru şi au hotărât extinderea intersecţiei cu 200 de metri pătraţi, pe locul rămas liber după demolarea fostului punct de observaţie al Poliţiei Române.
Extinderea sensului are dublu scop, respectiv accesul mai rapid şi în siguranţă al tirurilor, în special, şi protejarea asfaltului, nemaifiind nevoie de răsucirea în loc a roţii. Constructorii estimează aproximativ zece zile pentru executarea lucrărilor.

Intersecţia, care, până nu demult, era foarte periculoasă, va beneficia nu doar de un sens giratoriu, ci şi de o bandă separată pentru dreapta.  Astfel, tehnic vorbind, lărgirea racordului de virare la dreapta, din DN2B în DN2 E85, va facilita accesul în intersecţie a maşinilor de mare tonaj, anunţă pe Facebook deputatul PNL, Gabriel Avrămescu.

Lucrarea de amenajare a drumului, executată de CNAIR, a început în decembrie anul trecut odată cu demolarea borcanului, sensul giratoriu provizoriu fiind funcţional, la începutul lunii aprilie anul curent. 

După avizul poliţiei rutiere pentru noua soluţie tehnică de amenajare a intersecţiei, acostamentul va fi amenajat cu sistem rutier complet, astfel că, la final, va exista mai mult spaţiu pentru sistematizarea intersecţiei.

Mirela Copariu

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și